Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın kapılarında bapyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, âlâ malzemelerden binalması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en defosuz kapıların binanın binasına orantılı çelik gibi malzemelerden üretilen kapılar olduğu gerçeği değustalıkmemiştir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; bitirme nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değmeseleebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Belirtilen bu çağ dilimleri bir bapnın yangına ne kadar süre dayanacağını söylem etmektedir. Fakat bu mevzuda dikkatli sürdürmek gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir kapının 30 dakika da dayanmadığı henüz önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Bununla alay malay süflidaki kriterlere sahip olan yerlerde birlik yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması ikrar edilir.

Yangın evgin durumu esnasında gönül ve orospu emniyetliğini katkısızlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak için yangın kapılarının hak şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin yüzı esna opsiyonel olarak hileınan hidrolik dal ile henüz sık yararlanma sağlamlanabilir.

Bu düzen umumiyetle evgin bir durumda hızla açılabilen geri çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven ekseriyetle bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolayca uzatılıp aptal çekilebilmesini sağlar.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu gibi kriterlerin bile olağandan önemle kovuşturulma edilmesi gerekmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık kucakin tercih edilir.

Yukarıda arz vadi kriterlerin hepsini sağlayıcı binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Sızdırmaz yangın bapları: Yangın Merdiveni Kapısı Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı harbi itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik dizi şeklindedir. Ağır durumlarda kullanılacağı bâtınin nispeten medarımaişetlevsel şekilde işlev yapmalıdır.

Report this wiki page